home -  NK One Wall Handball 2014

NK Dubbelspel te Franeker
Marike Beckers en Miranda Scheffer winnen NK
Herentitel naar Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra
 
 
Marike Beckers en Miranda Scheffer hebben in een zeer onderhoudende en spannende finale de eerste Nederlandse titel opgeëist. Runner up is het duo Geke de Boer en Nelie Steenstra. De setstanden (15-14 en 15-12) geven goed weer hoe spannend het er aan toe ging in de eindstrijd van het kampioenschap. In de rally's ontliepen de teams elkaar nauwelijks en was er zelfs een lichte overwicht van het team De Boer & Steenstra. Een aantal onnodige fouten in de return-on-serve en een aantal zuivere killshots van Miranda Scheffer bracht uiteindelijk het verschil op de borden. Een wedstrijd op Europees topniveau.
 
Derde plaatsen waren er voor Bianca van der Veen & Hermine Sytema en de youngsters Anne Monfils en Marrit Zeinstra. Monfils en Zeinstra bereikten de halve finale met een verrassende en zwaar bevochten winst op Annelien Broersma en Harmke Siegersma : 21-19.
 
Bij de heren ging de winst naar Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra. Zij versloegen in de sleutelwedstrijd van het toernooi Kees van der Schoot en Allard Hoekstra met duidelijke cijfers: 21-9. Het jeugdige team van Jehannes Gietema en Dirjan Bouma pakte met een knappe derde plaats ook nog mooie rankingpunten mee.
 
Bij de Heren 50 plus gingen de kransen naar Anton Kingma en Simon de Groot. De tweede plaats bij de super-senioren ging naar Johannes Siegersma en Tjerk Kooistra.
 
In de damescategorie waren de volgende rankingpunten te verdienen: Kampioen 80 punten, Runner-up 40 punten, Halve finalisten 20 punten. In de herencategorie: Kampioen 80 punten, Runner-up 40 punten, Derde plaats 20 punten. Miranda Scheffer gaat met 500 punten nu souverein op kop in het dames klassement. Marike Beckers rukt met de Nederlandse titel op naar de vierde plaats. Zij passeerde daarmee Harmke Siegersma. Anne Monfils en Marrit Zeinstra stomen met de derde plaats de top-tien binnen. Dat geldt bij de heren voor Johannes Gietema en Dirjan Bouma. Zij nestelen zich met de behaalde punten op een gedeelde vijfde plaats. De volgorde bij de top vier is door het Nederlands Kampioenschap niet beinvloed. Hans Wassenaar voert daar de ranglijst aan met 234 punten, op de voet gevolgd door Tjisse Steenstra. Allard Hoekstra en Kees van der Schoot volgen op afstand.

Alle uitslagen kun je HIER downloaden (xlsx)

Fotoalbum NK Dubbelspel

Deelnemerslijst Dubbelspel

Dames    
Marike Beckers Miranda Scheffer
Janny Yntema & Hiltsje Klaversma
Annelien Broersma & Harmke Siegersma
Nancy Boomstra & Romy van der Veen
Geke de Boer & Nelie Steenstra
Marrit Zeinstra & Anne Monfils
Anne Nieke Bergsma & Anna Kootstra
Bianca van der Veen & Hermine Sytema
     
Heren    
Hans Wassenaar & Tjisse Steenstra
Kees van der Schoot & Allard Hoekstra
Sjoerd Atze de Jong & Chris Monfils
Jehannes Gietema & Dirjan Bouma
Laas Pieter van Straten & Haptamu de Hoop
     
Heren 50+    
Jan de Vlas & Cor Poelstra
Bauke Nicolai & Sake Sjonger
Simon de Groot & Anton Kingma
Johannes Siegersma & Tsjerk Kooistra
Klaas Tuinenga & Peter de Vries