home - Open Belgisch Kampioenschap

Geke de Boer koningin Belgian Killshot Open met winst in het enkelspel en samen met Nelie Steenstra óók in het dubbelspel

Op 9 en 10 november werd in het Waalse Huissignie de 3e editie van Belgisch Open georganiseerd door de plaatselijke Killshot Club. Toen op de late zondagmiddag de rookgordijnen van het slagveld waren opgetrokken kon Geke de Boer zichzelf tot koningin van het toernooi kronen. Na winst in de finale van het enkelspel tegen Miranda Scheffer wist ze samen met de uitstekend acterende Nelie Steenstra ook de titel in het dubbelspel te veroveren. Ook in deze finale moest Miranda Scheffer, die speelde met de Canadese routinier Samantha England, het onderspit delven. Twee keer zilver dus.

Bij de heren domineerden, niet geheel verrassend, de spelers uit de USA. William Polanco won in een spannende finale het enkelspel van landgenoot Vlad Klym. In het dubbelspel speelden deze heren samen tegen Tony Roberts en Victor LoPierre. Polanco en Klym kregen in de finale geen voet aan de grond. Met 21-2 claimden Roberts en LoPierre de Belgische Open titel. Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra zorgden voor het enige Nederlandse succes in het heren toernooi door in het dubbelspel na winst op Dan Grant (UK) en zijn maat door te dringen tot de halve finale. Daar moesten de mannen het hoofd buigen voor het Amerikaanse geweld van Polanco en Klym. 

De publiekstrekkers van het toernooi op statieportret vóór de dubbelfinale

(v.l.n.r.) Tony Roberts, Victor LoPierre, William Polanco en Vlad Klym