home - Wall Ball, wat heb je (minimaal) nodig?

Sky Bounce The Original
Het belangrijkste zijn natuurlijk de ballen. Bij het Wall Ballworden comfortabele zachte rubberen ballen gebruikt die behoorlijk goed stuiten. De internationale standaard is de zogenaamde "Big Blue".
Voor de Sky Bounce Big Blue kun je terecht bij
 NL Wall Ball (4 stuks voor € 10,-- excl. verzendkosten, 12 stuks voor € 25,-- excl. verzendkosten). De verzendkosten voor bestellingen in Nederland bedragen EUR 6,95. Sky Bounce is de bal die al jaren zijn waarde heeft bewezen op de duizenden outdoor courts in New York: Een stabiele kwaliteit en lange levensduur!

BESTEL DIRECTWel of geen wanten?
Sommige spelers geven er de voorkeur aan om met de blote hand te spelen, anderen spelen liever met de lichte wantjes die speciaal voor WallBall worden gemaakt. De wanten voorkomen dat je handen geïrriteerd raken door het rubber en bovendien voorkom je dat de ballen nat worden van het zweet. Ze geven ook wat bescherming als je met je handen in aanraking komt met de baan. Sommige Wallballers spelen met wanten omdat ze daarmee meer 'grip' op de bal hebben en deze in de rally meer effect kunnen meegeven.

Het is van belang dat de wanten goed om je handen sluiten. Hoewel het dragen van wanten reglementair verplicht is, wordt hier bij het spelen met de Big Blue ball niet stringent de hand aan gehouden. Afhankelijk van de kwaliteit van de wanten kosten ze € 20,-- á € 25,-- per paar. Als alternatief kun je ook een paar stukjes brede sporttape in de palm van je hand plakken of een paar goed sluitende werkwanten van het lichte soort gebruiken.

Oogbescherming
Het dragen van oogbescherming wordt in Nederland als regel niet verplicht gesteld, maar is wel aan te bevelen. Je kunt er vervelende blessures mee vookomen. Er zijn gogles en sportbrillen verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Het meest eenvoudige is de polyester gogle zonder glazen. (foto) Ze kosten ruim EUR 10,--.
Als je al brildrager bent, dan doe je er goed aan om een goeie sportbril op sterkte te dragen. Er zijn tegenwoordig uitstekende brillen te koop van diverse merken met een clip-in op sterkte.

En verder
Uiteraard draag je sportkleding en sportschoenen van een goede kwaliteit. Katoenen shirts of dry-fit poly-shirts verdienen de voorkeur, en als je een partijtje gaat spelen, doe je er goed aan wat reserve shirts mee te nemen want het is behoorlijk zweten geblazen bij One Wall Handball. Als je daar behoefte aan hebt is het mogelijk om bescherming te dragen voor je knieen en ellebogen. Tenslotte is het dragen van zweetbanden aanbevolen en het is goed een handdoek binnen bereik te hebben.