home -  New Wall Ball courts

Ontwikkeling Wall Ball courts in stroomversnelling

De aanleg van nieuwe Wall Ball courts gaat momenteel in Friesland in rap tempo. Zowel indoor als outdoor zijn kort geleden banen gereed gekomen en er staan er nog veel meer op stapel.

In Wytgaard, net onder Leeuwarden, is de bouw van een dubbele outdoor baan inmiddels klaar (foto onder). Hier wordt na een feestelijke opening al druk gebruik van gemaakt. In Minnertsga is in april multifunctioneel centrum "De Doarpsfinne" geopend: met twee full-size wedstrijdbanen. Ook Baard, Sexbierum en Welsrijp beschikken inmiddels over een outdoorbaan. In Harlingen zijn recentelijktwee particuliere indoorbanen gerealiseerd en er zijn nog volop plannen in ontwikkeling en uitvoering: in Grou zijn de plannen voor een dubbele buitenbaan in een vergaand stadium (de bouwvergunning is binnen!), net als in Sint Annaparochie, Reduzum, Bolsward en Arum. In Sporthal It Mingeltsje in Sybrandabuorren is de laatste hand gelegd aan twee indoorbanen (foto boven). Een overzicht van de nu aanwezige courts vind je op Google-maps.

Het wachten is op de eerste courts buiten Friesland, want Wall Ball kan altijd en overal worden gespeeld!. (Of hebben we iets gemist?)

Maak jullie eigen Wall Ball court!

Natuurlijk zijn er officiële afmetingen voor een Wall Ball baan, maar om het spel te kunnen spelen, kun je met krijt op vrijwel elk schoolplein in een paar minuten een baan uittekenen. Gebruik daarbij een stuk van een blinde muur van de school of sportzaal als kaatsmuur. All you need is a Wall and a Ball!

Als je binnen een baan wilt markeren, kun je het beste gebruik maken van tape. Op de sportvloer maak je dan zoveel mogelijk gebruik van de bestaande belijning. Klik hier voor de juiste veldafmetingen

Wees creatief bij het creëren van jullie Wall Ball court! Voorbeelden van Wall Ball banen vind je hier.

(Misschien zijn er bij jullie in de buurt ook plannen of mist de jullie court op de kaart? Stuur dan even een email naar info@onewallhandball.nl !)

Buitenbanen in Wytgaard