* Kevin Kieftenburg beste in Kimswerd 

* Eregalerij Prijswinnaars Jeugd NK 2016 nieuw

* Dertig Wall Ballsters op 1e Fier Fryslân Open

* Tjipke van Gosliga en Anneke Westra winnen Open toernooi Kimswerd

* Ontwikkeling WallBall courts in stroomversnelling up-date

* What's in a name? One Wall Handball wordt Wall Ball! 

Complete Results Langeberg - EDTL Dutch Open  

* Poule indeling Dutch Open 2015

* Pro Tour Europe  

 

Outdoor WallBall court It Wetterlân Grou

KV It Wetterlân heeft op 18 april een cheque van 7.500 euro ontvangen vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland. Dit bedrag draagt bij aan het realiseren van een outdoor WallBall baan op Sportpark Meinga.

It Wetterlân is een vereniging met een grote jeugdafdeling. Om de jeugd betrokken bij het kaatsen te houden wil de vereniging meerdere varianten van de kaatssport aanbieden, waaronder WallBall. Leden van de vereniging, leerlingen van de aangrenzende basisschool, het voortgezet onderwijs en andere verenigingen kunnen straks gebruik maken van de nieuwe accommodatie.  LEES MEER >>

Opening WallBall courts in Waddenhal

De wethouders Harry Boon en Hein Kuiken hebben zich niet alleen op het stadhuis positief opgesteld bij de aanvraag voor de nieuwe kaatsmuren in de gymzaal van de Waddenhal, maar zij hebben zich ook nog een keer fysiek ingespannen bij de opening van deze prachtige WallBall courts. Samen met de initiatiefnemers Nancy Boonstra en Evan van Sertima speelden zij een partijtje gemixed dubbel, waarbij Nancy en Hein in het strijdperk traden tegen Harry en Evan. Spreekstalmeester Simon de Groot gaf bij iedere rally en elk gescoord punt uitleg over het spel, zodat het publiek al snel begreep hoe dit spelletje gespeeld moet worden. Als dank voor hun initiatief en inspanningen kregen alle vier spelers een krans omgehangen  LEES MEER >>

WallBall Ladies 35+ in Kimswerd groot succes

 

In Kimswerd is bij het wallball een nieuw toernooi aan de wedstrijdagenda toegevoegd: een 35+ toernooi voor vrouwen. Eerder was gebleken dat dit nog ontbrak op de speellijst en in Kimswerd is al jaren een groep vrouwen actief aan het ballen. Nu stonden er 16 dames op de papier, die in wisselende samenstellingen speelden. LEES MEER >>

Nederlandse dames domineren UK Open

De Nederlandse dames, met boegbeeld en constante factor Miranda Scheffer hebben op het UK open de hoofdprijzen opgeeist. LEES MEER >> 

Feestelijke opening indoor courts Sibrandabuorren

Op zaterdag 13 februari worden in het Friese Sibrandabuorren de 2 nieuwe indoor banen feestelijk geopend. De Nederlandse kampioenen Hans Wassenaar en Tjisse Steensma zullen een demo-wedstrijd verzorgen, waarna belangstellenden zelf een balletje kunnen slaan in Sporthal It Mingeltsje. LEES MEER >> 

Kevin Kieftenburg beste Wallballer in Kimswerd

Zondag 24 januari organiseerde kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ het eerste open toernooi Wall Ball dit jaar voor senioren. Met het maximaal aantal deelnemers van twintig zijn vier verschillende lijsten gespeeld. Traditioneel eindigde het weer zeer spannend en moest er flink gerekend worden. Er waren vijf spelers die drie partijen gewonnen hadden LEES MEER >> 

Karel Monfils en Pieter-Jan Leijenaar grootverdieners op 1e Jeugd NK Wall Ball 

Zondagmiddag 17 januari is het 1e Jeugd NK Wall Ball gespeeld in sporthal De Trije te Franeker. De bijna 80 spelers werkten in een vlot verlopen toernooi een kleine 100 wedstrijden af. Er werd bij de jongens en de meisjes gespeeld in drie categoriën: 17 en jonger, 15 en jonger en 13 en jonger.

Het niveau van het spel lag de hele dag hoog en het verschil tussen met een kampioenstitel op zak naar huis gaan of met lege handen blijven staan was klein. Aan het eind van de dag bleken Karel Monfils en Pieter-Jan Leijenaar de grootverdieners: zij sleepten zowel bij de 17 en onder als 15 en onder de titel binnen. Bij de 17 en onder moesten de mannen flink aan de bak. In de laatste wedstrijd troefden Karel en Pieter-Jan de prima spelende Tjisse en Ids Poelsma op het laatste moment af. Na 2 matchpunten tegen, sloegen ze hun slag: 11-10. Alleen tegen Jolt Vollema en Wessel van Wier lieten de latere winnaars een steek vallen. Jolt en Wessel werden met vier gewonnen wedstrijden reserve kampioen bij de jongens 17 en onder.

Ook bij de 15 en onder ging de kampioensprijs naar Karel en Pieter-Jan. Ze versloegen in de finale Jasper Jager en Jelle Cnossen, die de poule fase maar net hadden onverleefd, met overtuigende cijfers: 11-3.

Jorn-Lars van Beem en Rick Minnesma pakken de titel in de categorie 13 en onder

De jongens 13 en onder klasse was met maar liefst 13 teams het best vertegenwoordigd op het kampoenschap. Er werd spannend en goed gespeeld in een drietal poules. Uit de finale ronde kwamen Jorn-Lars van Beem en Rick Minnesma als winnaars uit de bus. Ze waren in de eindwedstrijd te sterk voor Allard van Wigcheren en Mark Minnesma: 11-3.

Nét geen dubbelslag voor Fiera de Vries en Corrie Kroondijk

Fiera de Vries en Corrie Kroondijk waren bij de meisjes de succesvolste speelsters ook al lukte het dan net niet om de perfecte dubbelslag te slaan. In de categorie 13 en onder bleven ze ongeslagen en pakten daarmee de eerste Nederlandse titel in deze categorie. De tweede prijs ging hier met drie gewonnen wedstrijden naar Roelie Kroondijk en Rixt Fokkema. Ze scoorden 3 punten meer dan Iris Veltman en Senne Idsardi die met lege handen én de complimenten voor hun prima spel naar huis gingen.

Nederlands Kampioen 15 en onder: Silke Heinsma en Annet de Haan

Silke Heinsma en Annet de Haan konden met een ongeslagen status aan het eind van het toernooi het hoogste schavot betreden. In de laatste wedstrijd moesten ze nog stevig aan de bak tegen Fiera de Vries en Corrie Kroondijk, maar Silke en Annet wisten het jeugdige duo van een dubbelslag af te houden. De eindstand in de boeiende beslissende wedstrijd werd bepaald op 11-9.

Anne Monfils en Leila Moufakkir in nek-aan-nek race Nederlands Kampioen

In de oudste categorie bij de meisjes ging de strijd om de titel overduidelijk tussen de teams Simona Kootstra/Hiske Zeinstra en Anne Monfils/Leila Moufakkir. In de eerste onderlinge wedstrijd gingen Leila en Anne met 11-6 onder uit, waarmee de winst voor Simona en Hiske lonkte. De tweede en beslissende onderlinge wedstrijd draaide uit op een succesvolle revanche voor Anne en Leila: 11-4. Met de twee punten extra in de onderlinge wedstrijden trokken ze het kampioenschap over de streep. Leila maakte overigens na een slippartij op de winterse wegen wel een bijzondere entré: ze werd met een ambulance afgeleverd bij de Trije! (meer foto's volgen)

Wassenaar en Steenstra prolongeren Nederlandse titel bij de heren

Zondagmiddag 13 december is het 2e NK Wall Ball Doubles voor senioren gespeeld in Sporthal De Trije te Franeker. Een kleine 40 spelers hadden zich voor dit toernooi aangemeld.
Bij de heren ging de finale zoals verwacht tussen de teams Hans Wassenaar & Tjisse Steenstra en Kees van der Schoot en Allard Hoekstra. Beide waren de poule fase met gemak doorgekomen en ook in de halve finales kwamen de toppers niet in de problemen. In de finale pakten Kees van der Schoot en Allard Hoekstra aanvankelijk een royale voorsprong. Fouten van de kant van Wassenaar en Steenstra, maar ook het zeer degelijk spel van van der Schoor en met name Allard Hoekstra brachten achtereenvolgens scores op het bord van 6-0 en 10-4 in het voordeel van de uitdagers. Na een time-out van Wassenaar en Steenstra, wijzigden deze van tactiek en hielden Hoekstra zoveel mogelijk buiten de rally's. Vanaf 16-12 achter gingen Wassenaar en Steenstra in een keer rechtdoor naar huis: met 21-16 kwam er een einde aan deze boeiende finale. (foto boven: vlnr Tjisse Steenstra, Allard Hoekstra, Hans Wassenaar en Kees van der Schoot)
 
 
Miranda Scheffer en Marike Beckers ongeslagen kampioen
Bij de dames werd in een poule van 6 teams gespeeld. Het nadeel dat er dan niet wordt toegewerkt naar een finale, werd in het dames toernooi ruimschoots gecompenseerd door het feit dat elke wedstrijd een sleutelwedstrijd kan zijn. De jongere teams konden het de top-formaties niet echt moeilijk maken.
 
Scheffer en Beckers stelden in de derde partij de titel veilig door met een enkel puntje verschil te winnen van een ander team met titel potenties: Geke de Boer en Neelie Steenstra. In de vier overige partijen kregen Miranda Scheffer en Marike Beckers in totaal maar tien punten tegen. De Boer en Steenstra maakten in de overige vier partijen ook geen fouten en pakten daarmee het zilver.
 

Good old Tony Roberts did it again!

Afgelopen weekend is er voor de derde keer gestreden om de singles- en enkeltitels op het Dutch Open in Franeker. Het formaat slaat aan, want er stonden meer dan 130 spelers met 10 nationaliteiten op de lijst, zo'n beetje het maximum wat de organisatie kan handelen. Het Dutch Open maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de Europese Pro Tour.  LEES MEER >>

Miranda Scheffer wint doubles op Spanish Open met Yolanda Monroe (USA)

Miranda Scheffer heeft de dubbeltitel van het Spanish Open samen met haar Amerikaanse partner Yolanda Monroe in de wacht gesleept In het enkel spel trok Monroe aan het langste eind en moest Scheffer genoegen nemen met het zilver.

Bij de heren ging de dubbeltitel naar William Polanco en Vlad Klym. Polanco sloeg in Spanje een dubbelslag: In de enkel finale verwees hij de talantvolle Spanjaard met een Nederlands tintje, Sacha Kruithof Perello naar het zilver.

De eerste editie van het Spanish Open werd op 10 en 11 oktober gespeeld in Massamagrell (Valencia). Bij de dames verdedigden naast Miranda Scheffer ook Bianca van der Veen, Harmke Siegersma en Annalien Broersma de Nederlandse eer. Bij de heren waren dat Kees en Pieter van der Schoot en Allard Hoekstra.

Het Spanish Open maakt deel uit van de European Wall Ball Pro Tour met naast Spanje toernooien voor pro-spelers in Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Italië. Tijdens het Spanish Open is een 2-jarige sponsor overeenkomst tussen EDTL Handball en de European Wall Ball Pro Tour bekrachtigd.

Theunis Piersma wint in Kimswerd

Kimswerd 4-10-2015 - In Kimswerd worden elke winter One Wall-toernooitjes gehouden. Ook nu mochten er niet-Kimsters aan het seniorentoernooi meedoen. Met één muur en daardoor één speelveld is er met 18 spelers gespeeld. Zij kunnen dan allemaal 4x spelen in wisselende opstelling, zodat iedereen voldaan naar huis kan gaan. Het niveau is divers en er wordt ingedeeld naar sterkte. Dat levert prachtige partijen op. De organisatie was in handen van Tiny Osinga, Johan de Groot en Anneke Westra.
 1. Theunis Piersma, Witmarsum 2. Björn Kieftenburg, Kimswerd 3. Miranda Scheffer, Menaem 4. Anne Monfils, Kimswerd.  Op onderstaande foto het het complete deelnemersveld van 4 oktober.