home -  One Wall Handball als schoolsport

One Wall Handball de perfecte invulling van een actieve LO-les
 
 
Binnen 5 minuten van uitleg naar actieve deelname!
One Wall Handball is bijzonder geschikt als schoolsport: In zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs heeft het zijn waarde bewezen. Het spel slaat enorm aan bij de kids. Een nieuw spel, waarvan de basisregels en vaardigheden binnen enkele minuten te leren zijn: Het lage instapniveau van One Wall Handball blijkt keer op keer de succesfactor te zijn: Iedereen kan op zijn/haar niveau succesjes beleven in dit spel: ook de wat minder getalenteerden op sportgebied. Een uitstekend spel voor het (verder) ontwikkelen van de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek. Het spel is zowel competatief als coöperatief te spelen met een enorme variatie in eind-games waardoor de uitdaging blijft. (foto boven: jeugd in Amsterdam in actie tijdens de sportles)
 
Any Wall, Any Ball
Alles wat je nodig hebt is een aantal balletjes en een muur, maakt niet uit hoe breed of hoe hoog, om die tegen aan te slaan. In elke sportzaal of sporthal met vrije muurruimte is het spel te spelen en bovendien is er op de meeste pleinen ook nog gelegenheid om One Wall Handball als pauze- of naschoolse sport te boefenen.
 
Om de uitdaging erin te houden (en de vaardigheden uit bouwen) is er een scala aan leskaarten beschikbaar, waarmee je jaren vooruit kunt in de lessen. De belangrijkste succesformule blijft natuurlijk het spelen van competatieve of coöperatieve  spelvormen. En als de leerlingen de basisvaardigheden onder de knie hebben, is een toernooitje gemakkelijk georganiseerd. (foto: kids uit de bovenbouw van het basisonderwijs tijdens een schooltoernooi)
 
Nieuwsgierig geworden? Download de introductieles en heb je vragen? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder bij de introductie van One Wall Handball in je lesprogramma's. Wil je de introductie van One Wall Handball als apart project opstarten? De combinatie van schoolsport met buurtsport is bijvoorbeeld op diverse plaatsen een succes gebleken! We helpen je ook daarbij graag op weg!
 
Bijzondere Kids, een bijzondere aanpak!
Niet alleen in het reguliere onderwiijs maar zeker ook in het bijzonder onderwijs is One Wall Handball een prima spel om leerlingen uit te dagen en in beweging te komen! De ervaringen met deze kwetsbare groep jongeren zijn ronduit geweldig. Niemand hoeft buiten spel te staan. Met simpele aanpassingen in de spelvariaties kan werkelijk iedereen meedoen. Daarom wordt op steeds meer plaatsen samengewerkt met Special Heroes en andere organisaties die zich erop toeleggen om deze groep structureel te laten sporten en bewegen.
 
Een met eenvoudige (en goedkope) middelen aangelegde outdoor baan op een schoolplein